Als je ons op Flavourites bezocht hebt, hebben we jou misschien wel een stukje van deze overheerlijke plaatcake aangeboden. Je vond hem vast zo zalig dat je wilde dat je het recept gevraagd had. Ja hè!? Je boft, want wij vonden hem ook ‘fingerlicking’ lekker. Speciaal voor de lezers van ons blog bakte Femke van Heeerlijk hem nog een keer en deelt ze hier het recept. Geserveerd op ons bamboo servies is het gewoon weer feest!

Je hebt het volgende nodig: 125 gram boter – 150 gram zelfrijzend bakmeel – 150 gram witte chocolade – 175 gram fijne suiker – 90 gram gedroogde kokosrasp – 2 losgeklopte eieren – 150 gram frambozen – poedersuiker.

Verwarm de oven voor op 180 ºC (gasstand 4). Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat de boter en chocolade in een pannetje op laag vuur smelten. Voeg de suiker toe en roer. Schenk het mengsel in een beslagkom en voeg het zelfrijzend bakmeel en de kokos toe. Roer dit goed door elkaar en doe de eieren erbij. Roer nogmaals lichtjes door en schepdan de frambozen er voorzichtig door. Schenk het beslag in de bakvorm en zet die 40 minuten in de oven, of tot de cake stevig is. Laat in het bakblik

afkoelen, snijd in punten en strooi er poedersuiker over.

De echte DIY-er spotte op Flavourites vast ook deze fantastische kristallen van de Krantenkapper. Zij maakten deze beauties - in mat, glimmend en glitter goud mét neon roze als flitsend accent – met hun kristalmal small. Nieuw in ons assortiment is de mal in maat large, voor een nog grootser effect. De mogelijkheden zijn eindeloos; denk aan zachte pastellen voor een mobile in de babykamer of zilver en ijsblauw tinten voor een winterse bruiloft. En zeg nou zelf: de kerstvakantie is toch een uitgelezen moment om te bakken én te vouwen (uiteraard onder het genot van de net gebakken taart).

Fijne vakantie, maak er wat moois van!