Samen een feestje bouwen, dat doen wij bij ENGEL. graag. Sterker nog, het is ons vak. Maar samen iets moois maken, dát vinden wij net zo leuk! Dus toen ik op de beurs Maison & Objets in Parijs de prachtige paper cut dessins van Famille Summerbelle zag, ging ik op zoek naar de vrouw achter dit werk. Na mijn ontmoeting met de Franse Julie Marabelle wisten wij allebei zeker; onze gedeelde liefde voor mooie grafische ontwerpen en bijzondere kleuren moest ergens samenkomen.

 

Borden, bekers en een (taart)schaal 

Nadat Julie, oh heerlijk toeval, met haar hele gezin naar Amsterdam verhuisde, was de samenwerking snel beklonken. Met een resultaat om trots op te zijn: een prachtig collectie bamboe bordjes, bekers en een (taart)schaal. Geïnspireerd op het circus. De afbeeldingen en patronen zijn soms figuratief maar altijd kleurrijk. Ze laten genoeg over aan de verbeelding, want wij gunnen iedereen z’n eigen feestje.

Duurzaam product en verpakking 

Zes verschillende bordjes zitten, net als zes verschillende  bekers, bij elkaar verpakt in een mooi doosje. En dat geldt trouwens ook voor het kinderservies, waarin een beker, bord en kommetje bij elkaar een mooi geheel vormen. Deze verpakking is gemaakt van gerecycled en milieuvriendelijk karton. Dat vinden wij heel belangrijk. Want als we mooie dingen op de wereld zetten, willen we die wereld natuurlijk ook mooi houden. Dus maken we onze producten het liefst van duurzame materialen die, als we in de verre toekomst afscheid van ze nemen, goed afbreekbaar zijn.

 Daarom bamboe. 

Daarom is dit servies gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen zoals bamboe en mais. Milieuonvriendelijke materialen zoals melamine zijn niet toegevoegd. Het materiaal is zodoende bestand tegen een warmte van 70 graden ℃ waardoor het prima in de vaatwasser kan maar niet in de magnetron. En, nu we toch wat bamboe weetjes delen; het is dan wel volledig afbreekbaar, onbreekbaar is het niet. Nog een reden om dit servies te koesteren.

 

Feestelijke lancering 

Je begrijpt vast dat we trots zijn op de lancering van deze mooie borden, bekers en schalen. En bij ENGEL. betekent dat onmiddellijk een feestje. Samen met hun kinderen werden onze ‘creative sisters in crime’  Esther van Babyccino en Julie van Famille Summerbelle prachtig op de foto gezet door Jessica van het blog PRCHTG (stiekem ook de schrijver van veel blogberichten van ENGEL.)  En iedereen smulde dat het een lieve lust was. 

Hopelijk genieten jullie er net zo van!

Groetjes, Sabien.