Wie aan Anki Wijnen van Zilverblauw denkt, denkt aan kleurrijke interieurplaatjes, uitbundige bossen bloemen, Wolf & Mus, prachtige posters, grafisch behang in fijne kleurtjes en oogstrelende analoge fotografie. En er zijn wel duizend andere dingen te bedenken! Vooruit, we noemen er nog een paar: de beroemde piekenstolp, toffe stedentripjes, weekendjes in Zeeland én Shoot!, haar boek over hoe je ‘fotografeert met je hart’. En over dat boek willen we het vandaag even hebben.

 

Dit boek is een waar feestje (en als er een feestje is, is Engel. erbij) want niet alleen de kaft is een lust voor het oog, ook van de foto’s ín het boek worden wij heel blij. En Anki legt – heel fijn – in Jip & Janneke taal uit hoe jij foto’s kunt maken waar je hart een sprongetje van maakt! En zeg nou zelf, dat willen we toch allemaal?

 

Het boek staat bomvol handige én uitvoerbare tips! Je leert alles wat je altijd al hebt willen weten over portretfotografie, foodstyling, het fotograferen met je smartphone en hoe je de mooiste interieurplaatjes kunt maken. Uiteraard komt er ook een beetje techniek – wees niet bang – aan bod. Dat, en nog veel meer!

 

Geloof ons, geef dit boek cadeau en je bent verzekerd van een scho(o)t in de roos! Waarschijnlijk lukt het je niet het boek weg te geven en ga je binnen no-time zelf aan de slag met de leerzame DIY’s die in het boek staan. Geen probleem, in onze webshop kun je gewoon een nieuw exemplaar bestellen.

De voorjaarsvakantie - die hier voor de deur staat - lijkt ons een uitgelezen moment ons in het boek te verdiepen, de camera af te stoffen en ons hart te volgen! De kinderen vermaken zich vast met zo’n gezellige Engel. puzzel, maar misschien vinden zij het ook leuk wat te experimenteren met de camera. Wat zijn jouw plannen?

 

Styling en fotografie door Jessica Wansink