stap 1

Voor deze tractatie heb je nodig: 

* cakebeslag

* ijsbekertjes

* chocolade

* versiersels

* 'retro' uitvouw pauwen

Na het maken van het beslag vul de de ijsbakjes tot aan de rand met cakebeslag. Na twintig minuutjes in de over op 150 graden zijn de cakejes klaar. Laat deze even afkoelen voordat je begint met het versieren. De ijsbekertjes zijn verkrijgbaar bij sommige supermarkten of een groothandel. In mijn geval waren ze bij de supermarkt uitverkocht en heb ik ze bij de cafetaria om de hoek gehaald.

stap 2

Smelt in een pannetje of bakje (au bain marie) de chocolade. Je kunt nu eenvoudig de 'ijsjes' in de chocolade dompelen, laat deze een beetje opstijven en versier deze dan naar wens met spikkets of andere versiering. Klaar is je ijsje. Nu alleen nog maar de pauwen uitvouwen en in de 'ijsjes' prikken. Ik heb deze ouderwetse pauwen bij ons in de supermarkt gekocht. Ze zijn niet overal meer verkrijgbaar maar ze zijn nog wel te vinden. Kan je de pauwen niet krijgen dan is een leuke andere prikker natuurlijk ook goed.
Het leuke van deze traktatie is dat de kinderen goed hierbij kunnen helpen waarna ze zelf 'zo trots als een pauw' zijn op hun traktatie.

 

stap 3

Zet de 'ijsjes' op een grote schaal. Klaar is kees! Veel plezier met het maken van deze leuke traktatie.
Mijntje liep vanmorgen trots de klas in met haar grote schaal lekkers. Lang leve Mijntje!