ENGEL. en Famille Summerbelle maken prachtig  bamboe winter servies   Samen een feestje bouwen, dat doen wij bij ENGEL. graag. Sterker nog het, is ons vak. Maar samen iets moois maken, dát vinden wij net zo leuk! Dus toen ik op de beurs Maison & Objets in Parijs de prachtige paper cut dessins van Famille Summerbelle zag, ging ik op zoek naar de vrouw achter dit werk. Na mijn ontmoeting met de Franse Julie Marabelle wisten wij allebei zeker; onze gedeelde liefde voor mooie grafische ontwerpen en bijzondere kleuren moest ergens samenkomen. 

Lees meer...

Lees meer

Vlaggenfamilie ENGEL. breidt uit met slingers van petflessen Sun en Cool Ruim zeventien jaar geleden, toen recycling nog niet zo hip en gangbaar was, ontwierp Sabien Engelenburg haar allereerste stoffen slinger van oude lapjes uit haar familie. De oprichtster van ENGEL. deed dat vanuit haar huis met veel, liefde geduld en toewijding. Niet gek dus dat ze deze eersteling vernoemde naar haar oudste dochter Bibi. Daarna volgde een bonte stoet van slingers met klinkende namen als Mister Fox, Chief en Fresh apple. Inmiddels worden overal ter wereld steevast onze kleurige vlaggen tevoorschijn gehaald bij feestelijke momenten. Precies zoals ENGEL. bedoeld heeft, want het leven is het versieren waard. Telkens weer opnieuw!

Lees meer...

Lees meer

30-07-2020

een streepje voor

The word is out: de nieuwe tassen zijn binnen! Misschien zag je ze al op Instagram - volg je ons al? - voorbij komen, wellicht bij één van onze verkooppunten. En je kon ze al zien in de blogpost over ons kantoor. Strepen! Regenboogstrepen en blauw met rode strepen, wij zijn door het dolle, zo tof vinden we ze geworden.

Lees verder...

Lees meer

22-03-2020

liefde voor poms

 

Poms! Daar waar het allemaal - naast de slingers - mee begon. Feestelijk bij alles wat er te vieren valt, decoratief in elke ruimte. Ingetogen wanneer je alleen pasteltinten combineert, uitbundig als je voor een grote partij bonte poms gaan. Soms hangen ze kort en in sommige kamers hangen ze er altijd. Je kunt wel stellen dat ze super veelzijdig zijn!

Lees verder...

Lees meer

Maart roert zijn staart, je gaat deze spreuk ongetwijfeld horen ergens de komende weken! En hoewel we februari een beetje treurig afsluiten hadden we natuurlijk helemaal niks - maar dan ook niks - te klagen. Oké, het sneeuwde niet! Maar met een hele verse maand voor de boeg kan er nog vanalles gebeuren...zoals je ziet is onze planner nog helemaal leeg. Dus - weer of geen weer - kom maar op met alle leuke uitjes, feestjes en inspirerende werkafspraken!

Lees verder...

Lees meer

16-08-2020

kantoor metamorfose

Dat ook ons kantoor kleurrijk en vrolijk is verbaast je misschien niks. Nog niet zolang geleden gaven we het samen met Anke Helmich van Stylecookie een kleine - zeg maar gerust - grote make-over! We hergebruikten veel van onze oude spullen, waaronder onze rekken van de beurs. Er werd met een verrijdbare wand een heuse mini showroom gemaakt en we richtten de 'etalage' vrolijk in, kijk je mee?

Lees verder...

Lees meer

Mega trots zijn wij op onze vrolijke - steeds groter groeiende - bamboe servies collectie met voor iedereen wat wils. Kleine borden, grote borden, kommetjes en bekers. Effen, met print en speciaal voor kinderen. En niet te vergeten onze XL borden (je ziet ze hierboven), die samen met de bamboe standaard een heus taart- of hapjesplateau worden.

Lees verder...

Lees meer

18-05-2020

voor de kleintjes

Vandaag zetten we onze tassen voor de allerkleinsten in het zonnetje, bovenstaand schooltasje - met het beroemde olifantje van Jurianne Matter - staat letterlijk in het zonnetje. Wat welkome warmte en licht op deze grijze donderdag in januari. In dit tasje, wat je op je rug kunt dragen past makkelijk een stukje fruit, een beker en een favoriete auto of knuffel. Er past zelfs nog een boekje of een kleine verschoning in. Super geschikt voor een kind dat voor het eerst naar school gaat.

Lees verder...

Lees meer

Ons winterservies, wij zijn er nog steefds verliefd op. De prachtige illustraties van Julie Marabelle van Famille Summerbelle prijken als een winters sprookje op echte bamboe borden van ENGEL. De hele serie bestaat uit twee XL borden in zwart of petrol, twee sets borden in de maat L - in de kleuren zwart en groentinten - en twee sets borden in de maat M, ook weer in zwart en verschillende tinten roze. En speciaal voor de feestdagen nu alles super voordelig geprijsd!

Lees verder...

Lees meer

01-10-2019

2019 planner

Met trots presenteren wij onze nieuwe en gelimiteerde ENGEL. kalender voor 2019! Kleurrijk, overzichtelijk en vooral lekker groot is deze grafisch vormgegeven planner voor het nieuwe jaar. Super geschikt voor grote gezinnen of voor op kantoor. Hij is namelijk maar liefst 50 x 70 cm groot en voorzien van een houten houder gemaakt door de sociale werkplaats van oud pallethout. Extra leuk: team ENGEL. zette alle kalenders zelf in elkaar!

Lees verder...

Lees meer

21-07-2018

aan tafel

Aan tafel gaan wordt opeens een klein feestje met deze twee prachtige nieuwe kinderserviesjes. Wellicht had je de slingers al gespot in een eerder blogbericht of op Instagram, beide dessins zijn een ontwerp van Jurianne Matter. Tja, en dan kan het gewoon niet missen: de serviesjes zijn nog mooier geworden dan we hadden durven dromen. 

Lees verder...

Lees meer

25-03-2019

DDW 2018

Het voelde een beetje als spijbelen, zo'n dagje Eindhoven op maandag! Mooi weer, goed gezelschap en heel veel design, we konden het niet beter treffen. Ik zeg 'heel veel design' en dan bedoel ook héél veel design, op veel verschillende locaties. Geloof me, je kunt er gerust vier dagen op uit trekken als je alles wil zien. Dat deden wij niet, wij sliepen een nachtje in het super leuke Student Hotel zodat we er in ieder geval twee dagen voor uit konden trekken.

Lees verder...

Lees meer

Op de Dag van Duurzaamheid delen wij graag met jou wat ENGEL. allemaal doet om een steentje bij te dragen aan 'duurzaamheid', dat doen wij namelijk op verschillende manieren. Stapje voor stapje - onder het motto 'alle kleine beetjes helpen' - proberen wij zo duurzaam mogelijk ons bedrijfje te runnen. Niet alleen door duurzame producten te (laten) produceren, maar deze ook zo te verpakken dat de aarde zo min mogelijk wordt belast.

Lees verder...

Lees meer

Het begon allemaal met die ene slinger die Sabien voor haar jarige dochter zelf naaide. Niet wetende dat ze 13 jaar later deze slingers - en inmiddels een steeds groter groeiende collectie - wereldwijd zou verkopen! Wereldwijd!!! De slingers waren zo'n groot succes dat er steeds weer nieuwe varianten werden bedacht, met als hoogtepunt de Best of ENGEL. slinger met alle bekende en o zo geliefde ENGEL. printjes.

Lees verder...

Lees meer

13-09-2019

nieuwe DIY slingers

Omdat wij gek zijn op vrolijke plaatjes van onze nieuwe DIY slingers vandaag nog één keer - oké, dat kunnen we eigenlijk niet beloven - deze leukerds op ons blog! We vertelden je in onze vorige blogpost al dat ze gemaakt werden in samenwerking met Jurianne Matter. Wij werken erg graag met haar samen, zij weet altijd precies onze wensen naar de juiste illustratie te vertalen.

Lees verder...

Lees meer

19-01-2018

sheep & lion

ENGEL. heeft een speciaal plekje in haar hart voor de Nederlandse ontwerpster Jurianne Matter. De structuur van takken, besjes en beestjes inspireren haar bij het bedenken van prachtige dessins. En dat weten wij bij ENGEL. maar al te goed. Jurianne en ENGEL. gaan al heel wat jaartjes terug als het gaat om samenwerken, wie kent haar olifanten niet?

Lees verder...

Lees meer

23-05-2019

Back to school sale

De zomervakantie loopt stilletjes aan overal op zijn einde, de scholen beginnen weer. Opgeladen en energiek beginnen we aan een nieuw (school-)jaar, een mooi moment voor ons om de bezem - nogmaals - door de webshop te halen. En jij geniet daar lekker van mee tijdens onze Back To School sale, dus sla nu je slag met 50% korting. Vergeet de jarige vriendjes en vriendinnetjes niet (we hebben veel leuke items die door de brievenbus passen), denk aan 5 december en vooral aan jezelf.

Lees verder...

Lees meer

19-12-2018

zomers cadeautje

We vallen liever niet in de herhaling, maar maken voor ons bamboe servies graag een uitzondering: wij kunnen namelijk niet zonder. Er gaat geen dag voorbij dat wij de kommetjes, borden - in alle maten - en bekers niet gebruiken. In de ochtend vullen wij de grote kommen met muesli en yoghurt, bij de lunch stapelen we onze boterhammen op een bamboe bord en de bekers worden gedurende de dag gevuld met allerlei verfrissende drankjes. En wat hadden we die dorstlessers nodig de afgelopen weken!

Lees verder...

Lees meer

25-08-2019

hoera voor prints

De afgelopen weken stond vooral onze Zipper collectie veel in het zonnetje, er was zelfs een heuse limitited edition giveaway (onder deze blogpost vind je de drie gelukkige winnaars!), maar wij zouden ENGEL. niet zijn als wij niet dol waren op printjes! Vorig jaar lanceerden we vol trots de 'Dots' en de 'Bliksem' prints, het jaar ervoor de 'Feesthoedjes' en de 'Pylonnen' en dit jaar hebben we weer twee toffe prints. Namelijk de 'Bunny' en de 'Elephant Blue'.

Lees verder...

Lees meer

16-05-2019

Limited edition

We kregen zoveel super enthousiaste reacties op onze Zipper collectie - we vinden ze zelf ook heel cool - maar dit hadden we niet kunnen bedenken. Heel erg bedankt! Het blijft een feestje om nieuwe producten te ontwikkelen, de mooiste kleurcombinaties uit te zoeken en geschikte materialen te ontdekken. Zo zijn de gekleurde Zipper tassen - net als de tassen met prints - gemaakt van gerecyclede frisdrank flessen. 

Lees verder...

Lees meer

17-05-2018

ENGEL. & milieu

Je wist het misschien niet, maar het is vandaag Wereldmilieudag. Deze dag werd in 1974 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd om de bevolking stil te laten staan bij het milieu. Dit jaar is het thema 'Beat the plastic pollution'. Overal in de wereld worden schoonmaakacties georganiseerd en dit juichen wij bij ENGEL. alleen maar toe!

Lees verder...

Lees meer

ENGEL. is jarig en viert haar dertiende verjaardag! Onder andere met een overheerlijke bbq - want mooi weer - met veel lekkers, waarbij we natuurlijk letterlijk al ons bamboe servies uit de kast trekken. Kommetjes, bekers, XL borden én onze laatste aanvulling op het servies: pastelkleurige borden in maat M (20 cm) en dezelfde borden in maat L (25 cm). 

Lees verder...

Lees meer

De laatste week van de webshop sale is aangebroken, dat betekent dat we de prijzen nog meer hebben verlaagd. De reden? Per 1 mei zullen wij uitsluitend ENGEL. producten gaan verkopen in de webshop. Uiteraard wordt dit binnenkort nog gevierd met leuke acties, speciaal voor jou!

Lees verder...

Lees meer

15-08-2019

A table

Soms kun je niet anders dan glimmen van trots, bijvoorbeeld wanneer jouw bamboe servies gebruikt wordt voor de fotografie van een prachtig kookboek! En die vreugde delen we dan graag met onze trouwe volgers. Het boek mag dan misschien in het Frans geschreven zijn, de plaatjes spreken voor zich en met Google translate kom je tegenwoordig heel best een eind.

Lees verder...

Lees meer

Welk kind vindt het niet tof zijn of haar eigen servies te hebben? En niet alleen het hebben van een eigen bordje, kommetje en beker is leuk, maar de meeste kinderen vinden het ook heel fijn als ze mogen helpen met het dekken van de tafel (en dat vinden wij als ouders dan weer erg prettig). Wij hebben in onze bamboe collectie dan ook twee prachtige kindersetjes opgenomen, welke nu weer volop op voorraad zijn!

Lees verder...

Lees meer

15-05-2018

wij ruimen op

Per 1 mei wordt onze webshop omgetoverd tot een heuse ENGEL. shop! Vanaf dan zullen wij ons in de webshop uitsluitend gaan concentreren op de verkoop van ENGEL. producten. De collectie is de afgelopen jaren zo gegroeid dat wij er een hele online winkel mee kunnen vullen.

Lees verder....

Lees meer

Wat zijn wij blij jou te kunnen vertellen dat al onze ENGEL. tassen weer volop op voorraad zijn. Rugzakken, schooltassen én weekendtassen in alle bekende ENGEL. prints. Maar ook deze toffe etuis, met lekker veel ruimte voor al jouw pennen, potloden en stiften. Er past zelfs een geodriehoek in. Vergeet je passer niet!

Lees verder...

Lees meer

19-08-2019

Lange weekenden...

Ze staan weer voor de deur, die extra lange weekenden. Over twee weken trappen we af met het Paasweekend, waarin wij traditiegetrouw altijd genieten van een uitgebreide brunch. Afgelopen weekend oefenden we alvast met een gezellig ontbijt met zelfgebakken croissants en scones. Uiteraard werd alles geserveerd op ons eigen bamboe servies!

Lees verder...

Lees meer

13-12-2018

It's a wrap

Omdat wij cadeautjes geven net zo leuk vinden als cadeautjes ontvangen maken we van elk pakje dat we weggeven een klein feestje. Dat doen we uiteraard met ons eigen ENGEL. cadeaupapier. En hoe leuk is het dan om te horen als de gelukkige zegt: 'Het is veel te mooi om uit te pakken.'? Je weet dat je het goed gedaan hebt wanneer elk plakbandje met de grootste precisie los gepeuterd wordt omdat het cadeaupapier gespaard moet worden.

Lees verder...

Lees meer

Sommige ENGEL. producten zijn dan misschien minder bekend dan onze poms, tassen en bamboe servies, maar minstens net zo leuk! Vandaag zetten we dan ook een product in het zonnetje waar we zelf heel blij van worden en waarvan de mogelijkheden oneindig zijn. Kom op, 'wake your inner fashiondesigner' en ga ook aan de slag met onze DIY textiel versierset.

Lees verder...

Lees meer

13-08-2019

stapelen maar

Om je vingers bij af te likken, deze banoffee - bananen toffee - stapeltaart! Hij werd speciaal voor ons gebakken door ENGEL. vriendin Femke, eigenaresse van Fika & Fest. Zij verzorgde (bijna) drie jaar geleden ook het feestje voor ons tienjarig bestaan. Toen genoten we van haar beroemde stapeltaart met rood fruit. Maar vandaag een overheerlijke variant op deze taart en wij mogen hiervan het recept delen!

Lees verder...

Lees meer

Een paar keer per jaar staan wij op beurzen, zowel in buiten- als binnenland. Daar tonen wij winkeliers onze nieuwste, maar ook onze bestaande collectie. Er is tijd voor een praatje en iedereen kan even voelen, heel fijn, omdat je niet altijd iets zomaar van een plaatje kunt kopen. Dat zal jij, als consument, ook ervaren. Wij zijn dan ook mega trots op al onze verkooppunten!

Lees verder...

Lees meer

18-01-2018

nieuwe tassen

Wij van ENGEL. zijn ontzettend blij dat je het steeds meer gaat zien: producten gemaakt van gerecyclede petflessen. Je weet wel, die flesjes waar jij je water of frisdrank uit drinkt. Sommige mensen laden er elke week hun winkelwagentje mee vol. Veel water drinken is natuurlijk super gezond en belangrijk, maar heb je weleens stil gestaan bij de vraag waar al die flesjes blijven? Onder andere in onze zeeën en oceanen, bijvoorbeeld in de Stille Oceaan, waar een gebied van maar liefst 34 keer de grootte van Nederland inmiddels de naam Plastic Soep draagt.

Lees verder...

Lees meer

Vandaag hebben wij iets leuks voor je in petto! Enige tijd geleden vroeg haakkoningin Annemarie van Studio Hip en Stip of zij - als groot liefhebber van onze ENGEL. collectie - wat van onze producten mocht gebruiken voor het maken van foto's voor haar boek. Uiteraard konden wij haar dit niet weigeren. Hoe leuk, een eigen haakboek!!! Daar dragen wij graag een steentje aan bij.

Lees verder...

Lees meer

16-08-2018

elke dag feest

Of er nu iets te vieren valt of niet: met de slingers van ENGEL. is het elke dag feest! Ze zeggen weleens 'het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen'. En zo is het! Daarom hebben wij heel veel vrolijke slingers in onze collectie, in allerlei toffe varianten. 

Lees verder...

Lees meer

Wij zijn dol op kerst: de kerstboom kan niet bont genoeg, we genieten volop van al het lekkers - uiteraard geserveerd op ons sprookjesachtige Winter servies (dat niet alleen mooi is met kerst) - en onze liefsten! Maar heel stiekem zijn wij ook best blij als de boom weer gaat, zeker als alle ballen er bijna uitglijden omdat de boom er zo treurig bij staat. 

Lees verder...

Lees meer

20-08-2018

bonte ker(st)mis

Nog niet zo lang geleden hielden we al een generale (kerst-)repetitie. Qua aankleding dan! We pakten uit met ons prachtige winter servies in prachtige groentinten, onze onmisbare caketoppers (als je snel bent heb je ze nog op tijd in huis), de kleine papieren huisjes van Jurianne Matter en de bladeren uit het DIY Styling Book van Studio Roof: alles bij elkaar een 'match made in heaven'.

Lees verder...

Lees meer

19-08-2018

ENGEL. loves angels

Wij ENGEL. meisjes houden van engeltjes en dan vooral van deze nieuwe engeltjes van Jurianne Matter. Maar stiekem zijn al haar engeltjes mooi. Deze nieuwe Sing Too angels - met hun vrolijke, kleurrijke printjes - kunnen eigenlijk het hele jaar, maar zijn met kerstmis natuurlijk écht onmisbaar. 

Lees verder...

Lees meer

12-08-2017

Generale repetitie

Met zoveel moois in de webshop kunnen wij ons niet beheersen en pakken we natuurlijk zelf ook uit met kerst. Een mooi gedekte tafel, lekker eten en onze liefsten om ons heen; gelukkiger kun je ons niet maken. Hoewel we het menu nog helemaal uit moeten stippelen, hebben we wel alvast 'geoefend' met het dekken van de tafel, we bundelden hiervoor de krachten van drie - al zeggen we het zelf - top merken! 

Lees verder...

Lees meer

Vandaag tippen we je weer een aantal fijne cadeaus, die je vanaf vandaag (tot en met 5 december) vanaf €25,00 zonder verzendkosten besteld! Voor dat lieve kind wat zo enorm van de natuur houdt, voor de creatieve schoonzus die niet vies is van een paar uurtjes fröbelen of gewoon - je raadt het al - voor jezelf. Speciaal voor de december maand zochten wij de mooiste items van Studio Roof voor je uit, waaronder deze prachtige blauwe libelle (die je als een trofee aan de muur kunt hangen) en de stoere kever genaamd vliegend hert!

Gebruik de code: 'SINT 2017' om je aankopen zonder verzendkosten  te laten bezorgen. Geldig tot en met 5 december aanstaande.

Lees verder...

Lees meer

24-04-2018

Black fri-yay

 

Wij maken van deze 'Black Friday' een heuse 'Black Fri-yay' en geven hem wat kleur door jou te trakteren op heel veel winterse ENGEL. producten met maar liefst 30% korting. Zelfs onze nieuwe caketoppers - waar jij tijdens het kerstdiner echt de blits mee kunt maken - koop je nu in de webshop met deze fijne korting. Niet gek toch, met de feestdagen in het vooruitzicht?

Lees verder...

Lees meer

16-04-2018

Pin a Party

Omdat 'feest' our middle name is konden wij deze prachtige collectie - met de toepasselijke naam - 'Pin a Party' van Mianne de Vries niet weerstaan. Wij zagen haar een aantal edities geleden al op Show UP en de laatste keer bestelden we ze: deze porseleinen ballonnen, vlaggenlijn en confetti.

Lees verder...

Lees meer

17-08-2017

knus bij kaarslicht

Heel stiekem verheugen we ons al op de wintermaanden en zelfs al een beetje op kerst! Nu het 's avonds al vroeg donker is en we ons huis in hetzelfde donker in de ochtend verlaten vullen onze woonkamers zich met zacht kaarslicht. We koesteren de lange avonden op de bank, waar de warme plaids een vast plekje hebben weten te veroveren en we ons tegoed doen aan warme chocolademelk mét slagroom.

Lees verder...

Lees meer

30-04-2018

heim sweet heim

Home sweet home, maar dan anders! Deze kleine papieren huisjes heten Heim en - het verbaast je vast niet - ze zijn ontworpen door Jurianne Matter. Wij waren op slag verliefd: op de kleuren, de vormen én het feit dat je ze zelf met gemak ik elkaar zet. En net als altijd zijn de mogelijkheden weer oneindig, daar worden we blij van!

Lees verder...

Lees meer

19-03-2018

homemade applepie

Voordat we ons helemaal onderdompelen in het december-gebeuren en we ons nieuwe winterservies in het zonnetje gaan zetten, delen we nog even de állerlekkerste appeltaart, geserveerd op ons altijd feestelijke bamboe servies! Je herinnert je vast nog dat we twee weken geleden appels gingen plukken tijdens de appelplukdagen, we beloofden je toen al ons lievelingsrecept te delen en - beloofd is beloofd - dat doen we dus vandaag...

Lees verder...

Lees meer

 

Bij Sabien op bezoek gaan is altijd een klein feestje, zij heeft een kleurrijk en super inspirerend huis (je las er eerder al hier over) en weet de fijnste plekjes op IJburg te vinden. We beginnen dan ook met een heerlijke latte en een zo mogelijk nog lekkerdere carrotcake bij de Bakkersfiets, door wie Sabien ook haar brood aan huis laten bezorgen, verser kan gewoon niet! Een echte aanrader als je Ijburg eens mocht bezoeken. 

Lees verder...

Lees meer

14-03-2017

appelplukdag 2017

Weer of geen weer, afgelopen zaterdag moesten en zouden we appels gaan plukken tijdens de jaarlijkse appelplukdagen. De dames lieten zich er door een buitje niet van weerhouden. Want wat is er nou leuker dan je eigen appels plukken, in appelkratjes rond gereden worden door de boomgaard en springen op een immens groot springkussen in de vorm van een appel?

Lees verder...

Lees meer

26-02-2018

honeycomb diy

We komen er niet zo vaak aan toe als we zouden willen, terwijl onze hoofden overlopen van leuke ideeën: 'knutselen'. Maar vandaag - tijdens een paar vrije uurtjes - maakten we deze gave luchtballonnen van onze honeycombs. Dit idee lag al maanden op de plank en toen we deze vrolijke kartonnen bekers zagen gingen we ervoor. Uiteraard delen we de fijne plaatjes met jou!

Lees verder...

Lees meer

20-06-2018

sticky leaf

Met de herfst in aantocht - en de volgende vakantie in zicht - leek het ons leuk aandacht te besteden aan een artikel wat wij al enige tijd in onze webshop verkopen, maar wij nog nooit in het zonnetje hebben gezet: deze grappige, decoratieve en o zo praktische 'Leaf-it' sticky notes. Liefkozend ook wel sticky leafs genoemd!

Lees verder...

Lees meer

Beurzen! Hoewel het altijd flink aanpoten is, zijn ze vaak zo inspirerend en is het natuurlijk hét moment om onze nieuwe collectie te showen. We trapten vorig week af met Show UP, waar we heel veel gezellige klanten ontvingen, maar dit keer ook tijd maakten om voor de webshop dingen in te kopen. In de gaten houden dus! Vervolgens reisden we af naar Parijs waar onze stand op Maison et Objet weer opbouwden, om onze internationale klanten - dat zijn er inmiddels aardig wat - te ontvangen.

Lees verder...

Lees meer

1 artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in