Stond ons hoofd vorige week nog niet naar kerst, nu het langzaamaan wat kouder begint te worden sluipt er stiekem al wat kerstdecoratie ons huis binnen. Het is dan ook een mooi moment om na te denken over een leuke advent kalender. Wie kent ze niet? De kartonnen kalenders met genummerde ‘luikjes’, met daarachter een (vaak niet zo lekker) chocolaatje. Niet echt een verrassing toch! Het zou toch veel leuker zijn zo’n kalender zelf te vullen?

Dat kan! Met onze DIY advent kalender verras je jouw liefste(n) 24 dagen lang met een leuke boodschap en/of cadeautje. Geloof ons, alleen het maken van deze gave kalender is al een waar feestje en wij zijn dol op feestjes!

Onder het genot van warme chocolademelk met discodip én heuse Engel. rietjes vulden wij onze kalenders onder andere met onze gezellige advent puzzels, bij het zien van deze sneeuw- en kersttafereeltjes krijg je spontaan zin in om sleetje te rijden en wil je het liefst nu al de kerstboom optuigen.

Met het speciale Winter tape plakten we de zakjes op een stuk underlayment (gewoon op de muur kan natuurlijk ook). Je kunt ze natuurlijk ook met kleine wasknijpertjes aan het bijgeleverde koord hangen, als een soort waslijntje. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg 1 december zijn, want wij kunnen niet wachten om de blije gezichten te zien bij het openen van de kalender!

Als extraatje kun je op onze website leuke spreuken downloaden en uitprinten. In drie verschillende thema’s: het gezin, mindful en opa & oma.